6.12.2011 г., 15:25 ч.

Въпроси 

  Поезия » Философска
903 0 3

 

Защо доброто не добрува,

а злото шири се, цъфти?!

Дорде мъдрецът си мъдрува

виж, глупостта лети, лети!

 

Съдбата е несправедлива,

и сляпа, мисля, че е тя.

Най-често своя гняв излива

над беззащитните цветя.

 

Прегазва ги с ботуши кални

в най-веселия им цъфтеж.

И често на орлите скални

прекършва волния летеж.

 

Но в полет те поне умират,

не лазят ниско във пръстта.

В простора своя край намират

и - не познават низостта!

© Славка Любенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??