Хладно време. Наближава зима,
смрачава се, а е малко някъде след пет.
Какво да се желае още има,
лежа и мисля си за теб.
Наистина ли те обичам,
или си само за през нощта?
Само полза ли от теб извличам,
защото си ми под ръка?
Дали съм груб или съм нежен,
когато разговарям с теб?
Към чувствата ти - предан ли или небрежен,
с отрова ли те храня или с мед?
Не пропилявам ли така живота,
както мой, така и твой?
Не следва ли за нас бездънна пропаст,
след поредният двубой?
А дали не съм представител типичен,
на мъжка арогантност и борба за власт?
Или съм някак по-различен,
суров, първичен - просто АЗ?
Дали това не са поредните безумни мисли,
бълбукащи във моята глава?
Дали не замъглявам сам ума си,
и не различавам истина ли е или лъжа?
Мръкна се. Почти е седем.
Още няма те, не си до мен.
Задавам си въпрос последен,
въпрос, без отговор за теб и мен.
© Деян Димитров Всички права запазени