4.07.2008 г., 18:16 ч.

Въпроси 

  Поезия » Философска
470 0 2

Въпроси

 

Докога все така ще се скитаме,

търсейки безпомощно ръка?

Падаме, ставаме, залитаме...

И докога така?

Докога изгревите ще проспиваме,

дните безцелно ще пилеем?

Докога така, накъде отиваме?

Колко още песни на отчаяние ще изпеем...

Защо така се случва, че всичко в миг се срива?

Не трябва ли на Канара да строим?

Или канарата е крива...?

Стоим будни, а не бдим.

Не трябва ли при Господ да отидем,

товара от нас да снеме,

проклятието от нас да измие

и да ни отърве от това бреме!

© Тина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • поздрави,прекрасен е и си само на 14 години .. Господ ръботи чрез теб
  • "И докога така?"

    Много правилно питаш, Тина.
    Поздравления за стиха.
Предложения
: ??:??