3.07.2007 г., 9:41 ч.

ВЪПРОСИ 

  Поезия
442 0 6
 

Това ли беше краят,

красиви приятелю?

Краят на слепия тигър,

Озъбен

срещу обектива

на реалността.

Началото

на странни дни

за идола

в "хардрок" кафе

и "Морисън" хотел.

Проби ли

до обратната страна?

Обязди ли змията,

дълга седем мили,

или висиш

в крайпътния мотел,

прицелвайки стрелите си

към слънцето...


Смъртта превърна ли те в ангел?

И дари ли те с крила?

Или във този дом жасмин

шпионите на любовта

забравиха стиха ти,

щом музиката спря?


Кралю на гущерите,

ние

още

искаме света...

© Иван Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??