22.06.2008 г., 12:52 ч.

Върху жертвените клади. 

  Поезия
467 0 2

Върху жертвените клади
кръвта във вените ми блъска-
подлудява морното сърце
и в него пламък съска,
багрещ разтревоженото ми лице.

 

Върху жертвените клади
затанцувах в откровена голота
и разпръсквам сили млади,
за да не допускам самота.

 

Пия виното горчиво
от кипяща болка там,
а мълнията и завистливо
подсеща ме, че съм сама.

 

Тази нощ луната бяла
не дочаках в уречения час -
може би е полудяла,
че не чува моя глас.

 

А сълзите ми напират,
капят по изригваща жарава
и защо ли все не спират -
пламъкът в душата ми остава.

 

Немее бледата луна,
че аз сред въглените коленича,
но болката на моята душа
по-страшна е от бича.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това е талант...
  • тръпки ме побиха, знаеш какво точно да кажеш и как браво.
Предложения
: ??:??