28.02.2021 г., 7:47 ч.

Вържи ми ... 

  Поезия » Любовна
359 0 3

 

 

Протягам бавно тъжните ръце –

сухи клони на пречупено дърво,

към тебе Слънце да ме отдеве

и изгори последното ти зарево.

 

В мен повече не ще разлисти

надеждата за вечен сок искрящ

по широката гора и стволовете обемисти

твоят залез, погледът любящ.

 

Светкавици ли ще разцепят

издъхващия и ненужен дънер?

Без сърцето как ще се крепя -

Светът за мен ще е задънен.

 

Пролетта дали ще радва

горящото до края тяло?

Дървото не сече го брадва,

листата си на вятъра раздало.

 

Дори забравата да дойде,

вържи ми мартеница на ръката.

Там са годините – и моите, и твойте,

отплували на времето в реката.

 

Дали ще може пак да се завърне

животът в пресушеното ми тяло?

Дали душата пак ще го обгърне?

От теб зависи той – изцяло...

© Бойко Беров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Привет Росица и Румяна. Благодаря за отзивите. Дано ви е харесало това мое състояние. Поздрави.
  • Изгаряме в чувствата си и все пак оставаме с надежда! Много хубаво си го казал. Поздравления!
  • Любов, любов - можеш да убиеш, може и да съживиш!
Предложения
: ??:??