ВЪРНЕТЕ СИ МИ МУЗАТА
Кой наритал ми е музата,
днеска да страни от мен?
Кой пощипна я по бузата,
и я плясна за кадем?
Кой изпрати я да пости
някъде далече, настрани,
затова сега със римите
трудно ми е, даже не върви?
Я върнете ми я, моля ви!
Не задържайте я там,
където без перото ми,
ще псува, а мен ще ме е срам.
Нека пак през мойто рамо,
да ми дудне на ухо,
че иначе, на, орезелих се:
счупи се стихото.
© Лордли Милордов Всички права запазени