22.05.2014 г., 20:29 ч.

Върви... 

  Поезия » Пародии
1119 0 2

Върви, народе заблудени,

към урните и днес върви,

там депутати, мутри, бизнесмени,

се надяват на твоите пари!

 

Идват нови политици,

подкрепяни от тъмни бизнесмени,

правят партии и коалиции

и все те лъжат със промени!

 

Върви за бъдещето да гласуваш,

да дойдат нови депутати,

а после дълго да ги псуваш,

че вдигат своите заплати!

 

Гласувай ти за своята Родина,

та дано се нещо промени,

че избягаха децата ни в чужбина

и страшни ще са наште старини!

 

България бе нявга славна,

с храбър и трудолюбив народ!

Днес обезлюдяваме я бавно

в търсене на по-добър живот.

 

Върви, народе, да гласуваш,

към урните и днес върви,

дори мизерстващ и гладуващ,

вечно чакащ светли дни…

 

22.05.2014 г.       М. Маринов

© Марин Маринов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??