24.05.2018 г., 20:30 ч.

Върви народе! На къде? 

  Поезия » Пародии
764 2 5

Върви народе! На къде?

 

Върви народе унизени!

Върви към мрачни бъднини!

През вековете оцелели

днес българите се топим!

 

Чужбина втора е Родина,

но тя не ще ни замени

дъхът на рози и малини,

и гордите ни планини!

 

Сред векове на мрак и болка,

реки от кръв и от сълзи

нима ни беше малко толкоз,

та днес отново да търпим?

 

От горд народ, юначно племе

превърнаха ни във овце!

На никому за нас не дреме,

а всеки кожите дере!

 

Когато твойте те предават

и те продават като вещ

боли душата, не престава,

и всеки ден и час боли!

 

Народ били сме непокорен,

израснал в битки и войни!

Сега слуги сме най-покорни

на чужди сметки и игри!

 

24.05.2018г.

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??