29.11.2023 г., 15:21 ч.  

Вървят си люде из снега 

  Поезия » Пейзажна
214 0 1


 

         Вървят си люде, из снегa,

         един потегли - други спрат.

         Вървят и зарад път,

         потръпва топъл им дъхът.

 

         Вървят си люде, из снега,

         и сбират в пламъка ръки, 

         кат мигли заскрежени,

         пръстите трептят.

 

         Вървят си люде, из снега. 

         А сгърчени в плешиви дървеса,

         вият птичките бухлати,

         сетна песен без душа.

© Николай Делин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Страхотно заглавие, и не само: " вият птичките бухлати"
    прочетох "бухтички"
    аз още не съм чувала птички да вият...
Предложения
: ??:??