19.08.2023 г., 11:53 ч.

Във гората 

  Поезия » Гражданска
151 0 0

 

 

"Във гората враг стаен..."

                         Н. Вапцаров

 

Във гората, сред зеленината --

изстрел!

Той сега е покосен --

има ли защо да мисли...

 

А стрелецът точен бе,

времето, деня улучи --

хвана близката гора

като черно бясно куче.

 

И животът продължи --

хора, пътища, посоки...

А душата не тежи

и отлита нависоко.

 

                 19. август 2023 г.

                  гр. Сливен

© Лъчезар Цонев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??