25.10.2008 г., 17:28 ч.

Във колата на Дявола 

  Поезия » Любовна
591 0 5
Има пътища минати
със бързи мотори.
Има кратко “довиждане”,
или дълго говорене.

По неравните пътища
във колата на Дявола,
пред избори купища:
аз си мисля за теб.

Като полъх от общите спомени,
като спомен от снимките стари,
виждам:

две са вратите отворени,

и през двете да мина?
Едва ли.

Даже зима в градината вън
и листата на лятото в лед –
в най-големия студ,
в най-дълбокия сън:
аз си мисля за теб.

1996-2002
2008

© Ема Венева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??