31.07.2011 г., 13:49 ч.

Във малката ни плодова градина 

  Поезия » Любовна
680 0 2

Във малката ни плодова градина

накапали са няколко листа,

приижда есен, после зима,

почукваща на нашата врата.

 

Сезоните се сменят бързо,

летят, фучат като стрели,

а наш‘та младост, мила моя,

застинала е тук, нали?!

 

И сякаш искрени молитви

забавят нежния ù ход,

библейски думи, сказки, притчи

намират ли за младостта ни брод?!

 

През зимата студена, люта,

заспива ли тя своя сън?

Нима сънят е туй, което

задържа старостта отвън?

 

За пролет тайно си мечтаем,

и аз, и ти - през есента,

живот ли нов тогаз чертаем?

Със блясък, звук и красота.

 

Че всичко цъфнало и свежо,

обляно в пролетни лъчи,

струи и диша в свята нежност

и плакне бисерните си очи.

 

Но в малката ни плодова градина

накапали са множество листа,

дошла е есен, следва зима,

надничаща зад таз‘ врата...

 

                                                                                         12.06.2011г.

© Кирил Ганчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??