29.05.2009 г., 19:37 ч.

Във селото... открих ли се? 

  Поезия » Пейзажна
607 0 3

Зелени овошки край празни дюкяни,

горски пластици в земята надвесени,

празни училища в прахта си удавяни,

разградени дворове с лаещи песове.

Изсъхващи  маси с дупки пробити,

в ъглите паяци - ходещи клоуни,

мъжката мъка, и болка в  жените,

в картина изпъстрена с много пробойни.

И пейките само блестяха кат нови,

метал и масла във дърво – сякаш живи,

приемаха чайките в дните дъждовни,

... и беше туй толкоз красиво.

И беше горещо, но аз потреперих

в  главата ми блъвнаха хиляди ребуси,

и крачех през селото в стъпки отмерени,

 търсейки някъде себе си...

 

© Димитър Димчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??