12.09.2010 г., 12:23 ч.

Във този век на злоба тъй свиреп 

  Поезия » Философска
552 0 1

Под напора на мъката безкрайна,
във любовта открих пътека трайна,
която към спасението води
далеч от неприятели и злоби.
Тръгнеш ли след мене, ще почувстваш
в душата си онези светли чувства,
с които във сърцето устойчиво
не ще допуснеш никога мъртвило,
че там, под небосвода тих и мрачен,
човекът, сам във себе си вторачен,
от извор пие - жаден все остава,
щом чувството любовно не познава.
- Във този век на злоба, тъй свиреп,
със теб не ще допуснем миг нелеп.

© Росица Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??