26.09.2021 г., 23:45 ч.

Въздигане 

  Поезия » Любовна
450 2 2

Молитва, храм...

Храм в тяло.

Капчици, които парят.

Устните, които шепнат.

Глас, който ме пробужда,

и поглед, сякаш от икона.

Не знаеш, че това си ти,

защото никой сам не може

да усети Светлината.

Другият е този, който вижда.

Другият я отразява.

Устните, които шепнат,

Светлината на това, което носиш.

Всеки отразява другия.

Няма как да видим отстрани.

Даден ни е само другия -

да ни възлюби

и да види Светлината.

Светлина да ни даде

и смисъл.

Капчици, които парят.

 

© Лилия Минева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря сърдечно... Всичко идва от някаква много вътрешна емоция.
    Благодаря много
  • Ти си невероятна. Изпуснала съм доста, но ще прочета всичко. Благодаря.
Предложения
: ??:??