Докосне ли небесният ти дъх
пространството, в което няма спомен,
ще си качил последния си връх,
ще бъдеш сам във космоса огромен.
И твоята душа - обрулен лист -
ще се отрони в шепите Всевишни.
Животът - виртуозен пианист -
завършва винаги с една въздишка.
© Мария Панайотова Всички права запазени