8.11.2023 г., 14:29 ч.

Възхваляващо 

  Поезия » Гражданска
239 1 0

,,Поет световен ти си пич!"-

казват близки и комшии.

Казват туй на теферич,

ударили по две ракии.

 

Хвалят ме тъй гороломно,

изпаднали в нелеп екстаз,

че може да звучи нескромно-

ще хвана май дикиш и аз!

 

Лъвът се в мен събужда...

Макар, свит като коте,

изпитвам остра нужда

да новият съм Гьоте!

 

Аз, бай Гецан,поет страдален,

ракия пил и транквиланти,

за словоблудство идеален,

май имам някакви таланти!

 

Ласкателите туй и чакат,

наливат в огъня маслото,

та дарбата ми да прецакат,

но, падат в клопката, защото

 

дори да съм световен хит,

на хорските хвалби не вярвам

и с риск дори да бъда бит

своя си линия прокарвам.

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??