22.04.2011 г., 18:28 ч.

Възкресение Христово 

  Поезия » Друга
1056 0 6

Христос пророк е бродел в Палестина

на хората духът да извиси.

Империята римска ли да срива,

Народа си от глад ли да спаси?

 

С божествената сила изцерявал

и слепите проглеждали дори.

Водата пък на вино в делви правел,

рибарски мрежи пълнел призори.

 

Обречен да изкупва греховете

на хората от близо и далеч,

от извор чист, току под върховете,

попивали пророческата реч.

 

Пътеката трънлива към Голгота

и жертвената смърт на онзи кръст

съзрял я Бог и върнал му живота

възкръснал за небесния си път.

 

Човечеството в път хилядолетен

на Господа, Христос, Светия Дух

се моли да просят му греховете,

пречистени да тръгнат те от тук.

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??