17.09.2010 г., 10:55 ч.

Възкръсването на пеперудите 

  Поезия » Друга
473 0 2

ВЪЗКРЪСВАНЕТО НА ПЕПЕРУДИТЕ

 

Моля ви, почакайте за малко.

Защо ли, искам нещо да ви кажа.

И щраквам електронната запалка,

опърлила сърцето на етажи.

 

От огъня, роден фалшиво,

се пали само някакъв анфас

и всичко струва ни горчиво,

и трудно мислене на глас.

 

Защото вземат ни за луди,

обграждат ни със грижи и любов,

и ставаме като в хербарий – пеперуди,

забодени, надписани след лов.

 

Учудват се на туй, че няма шарки.

Двусмислено повдигат раменете,

а бяха толкова красиви, ярки.

Защо сега ги няма цветовете?

 

О, стойте, чакайте за миг.

Сега! За после ще е късно.

И се откъсва от албума вик:

ОТ УТРЕ ПЕПЕРУДИ ТЕ  ВЪЗКРЪСВАТ!!!

© Валентин Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??