7.11.2007 г., 11:55 ч.

ВъзпитаваНе на чувствата 

  Поезия » Философска
689 0 8
  ВъзпитаваНе на чувствата

                                          „Няма възпитание с отрицание”
                                                                          Шърли Маклейн

Още от люлката ни казват „НЕ”:
- не плачи
- не пипай
- не плюй
- не това, не онуй...

И ние ставаме
за отрицателно време
възпитани:
- ориентирани
- мотивирани
- прошнуровани
- капсулирани

И ние НЕ съжаляваме за нищо:
(може би, тук е мястото да напишем Нещо,
все пак Нещото съдържа частицата „НЕ”)
- „за нашите не-разходки под луната”
- за нашите не-разкрития на душата
- за не-реализираните ни мечти
дори „за слънцето, не-над нашите глави”...

А когато от люлката стигнем до гроба
(влачейки се, със самочувствието на роба)
Ще си зададем ли въпрос не-толкова сложен:
Възможно ли е всичко това, да не е възможно?

© Бина Влади Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??