31.10.2010 г., 23:43 ч.

Вземи ме, лодкарю… (текст за песен) 

  Поезия » Друга
1771 0 8

Вземи ме, лодкарю, в лодката стара!

Зората розови устни разтваря,

пали с целувка пожар над морето

и буди копнежи сладки в сърцето.

 

Вземи ме, лодкарю, в лодката бяла!

Дълго наяве и в сън съм мечтала

като чайка да литна аз до където

морето лазурно се слива с небето.

 

Запей ми, лодкарю, песен любовна!

Нашата среща със теб е съдбовна.

Душата ми волно криле ще разтвори,

ще литне над сините морски простори.

 

„Към свободата! Към свободата!...”

ще пеят в ръцете ти мъжки веслата.

 

 

 

 

 

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??