4.06.2020 г., 15:18 ч.  

Ялова земя 

  Поезия » Любовна, Пейзажна, Философска, Гражданска
998 1 3

Ялова земя

 

В пустинята изникваха цветя,

без ласка от обгрижваща ръка.

Под пясъка със сухи корени —

какво държи ги тъй разтворени?

 

Без капчица пречистваща вода,

да гали нажежените листа,

ни погледи да им се възхищават—

какъв ли Бог ги извисява? 

 

В шума на трудните въпроси —

сърцето — чухго да говори,

за Истината, скрита в аромата,

в цвета, докосването на ръката.

 

Вкусѝ го, вдишай и ще знаеш,

душата ще го припознае:

щом цвят обича ялова земя,

то всеки ще намери любовта...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Тихомир Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??