30.03.2011 г., 23:39 ч.

Япония 

  Поезия » Гражданска
482 1 1

          Япония

Страната на слънцето е в траур.
Разгневена земята се отвори.
Ядрена сянка злокобно надвисна.
Бавно Земята ярост затвори.

Цунами за миг Фукушима заля.
Щастливци малко под града в руини.
Останалите - живи мъртъвци.
И мираж за усмивки добри.

Тъга с вяра. Ред и дисциплина.
Сълзи обливат изпити лица.
Облаци пълзящи! Свят настръхнал!
Пирува видимо смъртта.

В черен плащ, разстлан зловещо,
вишнев цвят тъжно цъфти.
Сила и вяра роди бедата.
Надежда за светлина искри.

© Пепа Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??