1.03.2009 г., 9:33 ч.

Ъгъл за песимисти 

  Поезия » Друга
478 0 1

Аз нямам маркери, не помня и портрети
на всички дръзнали да влязат вътре в мен.
Пише "истинска" във всички етикети
и само аз си знам, че фалш е моят ден.


Не помня улиците с вечните дървета,
родили в мен потребност да съм чужда.
Погребах спомени, но помня им съвета:
"Момиче, ти си нужна, но си в нужда."


И залези не помня, но ми липсват
и с тази липса стигнах до Венера,
оказа се, че там живее в пустош
една жена създала мойто вчера.


Така пребродих всеки малък замък,
създаден от прегръдките на влюбен,
да пази в него много страст и пламък,
със който да умре и да е буден.

© Дона Каран Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??