11.05.2017 г., 13:44 ч.

Ърнест влезе през вратата 

  Поезия » Философска, Свободен стих, Друга
543 0 0

Ърнест беше възрастен

Спокоен Тих и Шантав

Вървеше той системно

без граници

      и даваше съвети

                 на когото му падне.

Ърнест влезе през вратата

                           на своя тъй смирен живот

                                                    и вратата го откара в болница.

Където всичко беше бяло

дори нямаше и легло.

На Ърнест му хареса

и реши че трябва да спи прав.

Опитваше всеки ден да спи 

                                            прав.

Но не успя.

Накрая реши да се самоубие.

Но нямаше с какво.

Дори стените бяха меки

                                    подът също.

Ърнест разбра, че това не е болница

                                                        а лудница.

Той разбра, че това е мечтата му.

Да умре в лудница. 

Но нямаше как.

Там караха хората да живеят

а той не искаше това.

Затова една вечер отиде до тоалетната.

И незнайно как се удавил.

                                        Мечтата на Ърнест стана и на много други.

Няколко го последваха.

Други стояха живи, за да разказват.

Ърнест влезе през вратата на другият си живот.

Който не беше зле

                         Беше хубав.

И красив.

© Павел Ваклинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??