Ю участва в думата любов, ю участва в думата юнак.
Ю участва в думата ютия, също казва:
- Аз от хората се крия.
Но, ако се взреш във тая буква
тайната и се пропуква.
Люто, който повече яде той никога не ще умре.
Жива и лъчиста е оназ' душа, която в ю се превръща,
защото тя страданията поглъща.
© Куни Тодоров Всички права запазени