11.04.2008 г., 8:45 ч.

Южна нощ 

  Поезия » Любовна
1075 0 2
Южна нощ

Абдулрахман Акра
---------------------------
Тъжна нощ е на юга

Избледняло лунното лице

Изплисква тъга

И звездните очи над юга

Много тъжно блестят

Едно лале черно

Поглежда в небето

И се моли:

Студен северняк угаснал жаравите

В южното сърце

Проклятие да няма



Затихват се любовните струни

само една тъжна цигулка

Плачи през нощта

Увяхва и поредното бяло лале

В черната му жажда

За топъл полъх от север

Ала на север

Самите птиците умират

В мраза на нощите

Докато се вкамени

Сърце на прошката

© Абдулрахман Акра Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??