3.01.2007 г., 1:02 ч.

Южнякът и Северната усмивка 

  Поезия
697 0 5

Твоят Юг със сянка на смокиня
и следа от нар тръпчив на устните,
уморен и недоспал през дните,
покрай мен премина и ме вкуси.
Странен вкус на северна усмивка,
непознат и топъл, доверчив...
И,невярващ,Югът  я поиска...
На тръпчивите му устни тя се скри,
от целувката им грейна цяла,
а Южнякът,светъл и щастлив
я обгърна с нежните си длани-
от студа  на този свят я скри.
Ветре южен,топъл мой и нежен,
северна усмивка ти пристана-
просто Югът срещна своя Север
и при мен завинаги остана.

 


 

© Ружена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??