18.07.2010 г., 0:38 ч.

Юлска Жега 

  Поезия » Пейзажна
503 0 2

Морето е разплиснало в нега

вълните си от лава изумрудена,

а дъното във тюркоазен хлад отмерва

затихналия пулс на вятъра учуден.

 

Слънчевата роза в огнено цъфти,

земята къпе с ален аромат,

а гларусите, полудели от зори,

морето поздравяват с бяло-сив парад.

 

Облаците мързеливо и без звук

в небето сладострастно плуват,

набъбналият въздух, сякаш че напук

люлее ги, не мисли да кротува.

 

Юли е художник моногамен -

рисува по телата ни в оранжево, във морков и невен,

а севдата му Жега днес ще му пристане

в пареща одежда от искрящ сатен.

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??