Дните пълни са с позлата
Аленеят изгревите лумнали
Слънцето косите си замята
И заплита утрото разбудено
Пърха със лъчите си свенливо
Образи със пръсти то рисува
И играе си и ги целува...
Грейват улиците със усмивка
Разкрасени чисти и разсънени
Аромат на бриз на чайки врява
Екот на вълни в прибоя вързани...
Мирис на море - златисти пясъци
Нарисувани от лятото в отблясъци
А денят ми вече е започнал -
Ласкав нежен галещ топъл...
Юлска утрин юлска и забързана
Босонога от леглото скоквам
Ококорвам аз очички теменужени
Вече утро е - денят ми е започнал...
© Малита Малита Всички права запазени
Поздрави!