5.09.2019 г., 23:10 ч.

Юнашкото семе 

  Поезия » Друга
231 0 1

Юнашкото семе не мре,

покълва дори на студа.

Юнашкото семе расте,

проправя си път под снега.

То става игриво дете,

не плаче ранило кракът.

А сетне младеж със сърце,

което обича светът.

И ето го мъж с рамене,

които подпират небето.

Размахва той меч във ръце

и правдата търси едничка.

Юнакът юнашки умира,

а семенце друго расте...

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??