1.07.2008 г., 20:29 ч.

Юни 

  Поезия » Пейзажна
653 0 6
                 Юни

 

Нощ прохладна и зелена,

          синьотръпна, спотаена...

                    Зрее младата луна -

                               недолюбена жена,

                    вятър приказки шепти

            в ароматните липи...

А изящната бреза

           с милион листа-сърца,

                     грациозно се навежда

           и в росата се оглежда...

Нощ притихнала, вълшебна,

          нощ магично съвършена...

                     Птича песен я разкъсва -

                                  ето го денят, възкръсва.

© Елена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??