25.06.2022 г., 14:02 ч.

Юнска нощ 

  Поезия
170 0 1

Нощта е без зрение,

нощта е на слух,

Земята е нежност,

тревата е пух.

 

Светулки, светулки

с фоерверки искрици,

надничат интимно

в тайнствата, скрити

в мрачините.

 

Люлее се мостът

на Млечния път.

Реката все по-звучно

легендите носи.

 

Ухаят цветята на

               божия плът.

И сън до небето

       нозете си просва.

 

... Звездите са точки

    под вечни въпроси.

 

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??