12.06.2007 г., 11:14 ч.

ЮНСКО КАДИФЕ 

  Поезия
464 0 7
 

                   "Velvet morning

                    Welcome every new day."

                                    Демис Русос



Утро кадифено ме среща

с всеки слънчев и обичен ден.

Гали ме с обич гореща

лъч светлина, позлатен.


Вън нацъфтели липите,

още по-горе габъри смели,

с ухание нежно в косите

мойте мечти са преплели.


Глогов цветец ме омайва,

ягоди горски с поглед червен

желание тръпно извайват,

а брястът помахва, смутен.



........................................................



Юнската буря се вихри,

пак ме посича гърмът.

Аз ще почакам да стихнат

споменът, воят... ревът.

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??