21.01.2011 г., 15:07 ч.

З.А. 

  Поезия » Любовна
784 0 4

 

 Замъглено огледало на голата стена на  банята....

устни с цвят на близост засъхнало-разкървавена, залепена

Shhh…

 с дъха си направи от студеното на стъклото платно

Рисуваше

С топлото на очите прошепна.

Впи нокти в плътта и опита

да обича...

и да скрие истината, убивана

само веднъж.

Замахна да счупи задъханите изтритости.

Диагнозата.

Световиенето до припадък.

Стоновете на хипнозата... от другия.

От непознатия. От другия във теб. От Него.

Не-Любов, която копнеем, говорим, измисляме

И Истината, дето ни се случва.

Сливане. На две. И после цялост.

Едно живо, трептящо, дишащо, търсещо, искащо

... до теб  с очи, широко разтворени от докосване.

© Анна-Мария Николаева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??