31.12.2007 г., 16:01 ч.

За 2007-ма 

  Поезия » Бели стихове
560 0 2
 

Чао, мила Годино.

Как бързо ти се изтъркули...

Поредната от многото..

Премина.

Научи ме на много!

Благодаря!

Изгради от мене още част.

Преживя със мен...

И оцеля.

Дари ми любов...

Изпълни ме със съмнения,

и с болка,

и с щастие,

и със смях...

Пое ръката ми януари...

Изпързаля ме няколко пъти

през зимата.

Разлисти се пролетта

и ме засипа.

Стопли ме през лятото,

после почти ме изпари...

С есента внесе цветовете

и ми позволи да се поразходя

сред листата ти,

под дъждовете ти...

(не че после не ме разболя)

Докато пак стана зима

и ти поигра с мен

в преспите на първия сняг...

Съчини спомени за мен...

Сътвори страхотни мигове

и коварни моментности.

Обиквах те и те разлюбвах...

Всекидневно.

Но когато си отидеш ще ми липсваш!

Прегърни ме за последно днес!

Вдигам тост в твоя чест!

 

Вдъхновено от "Изпращам те, 2007-ма!" на Pepina

( http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=90431 )

 и 2007 година! [=

 

© Джули Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??