6.08.2007 г., 13:05 ч.

За 

  Поезия
595 0 3
                                    За

                  ( подаряване на букета )


За земноводния човек със водорасли във косите

и за човека - грозд, отгледан от лозите,

за кучето - човек след пролетното стадо,

за непознатия човек от мойто огледало.

За тъжния човек със много във очите,

за лунния, безкръвния, синеещ сред звездите,

за ореха и лешника и за вулкан и руда,

за Йеронимус и Магрит, за теб... и всичко друго.


( В букета спи човек. Тихо, да не го събудим. )

© Стилиян Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Пак се върнах да го препрочета...
    И добре дошъл в сайта!
  • "За тъжния човек със много във очите"
    Силен стих!

  • Много,много хубаво!!!
    Браво
Предложения
: ??:??