5.04.2017 г., 1:08 ч.

За белите 

  Поезия » Гражданска
292 1 0

Безродните министри, вицета и премиери

трябва в следственото да разходят,

после зад решетките да ходят,

но с това бели́те няма да се спрат,

бели́те им тепърва ще проходят,

държавно гробище белите ще орат!

 

Не само ВИП везирите,

а и султанът със нашивката ротмистър

и всички козирки със псевдоним министър,

без избор по избрани листи,

излюпени от някакви регистри,

да се махат, те кому са нужни

държавните чиновнически глисти!?

 

Бе́лите министърски якички,

бели́те си изсипват и роят,

бели́те тях ги хранят всички

и със бели́те бе́лите якички се множат!

 

Белята винаги върви с лъжата

и двете са прокажени сестри

и двете със жилата опашати

забили са се във  живот изтрит!

 

Кърлежите са велможи във съдрани кожи

и във скъпи дрехи,

паразити със незнайни сметки,

досега надежди и утеха взеха,

а за себе си запазиха си

доживотните винетки!

 

Инсектициди тука няма,

яйцата люпят нови скакалци,

скакалците знаят само фокусни измами,

на баницата пришълци,

за отговорност бежанци.

 

Кърлежите кой ще ги извади,

сръчно със безжалостна пинсета,

не ги вълнуват тях граничните,

а своите огради,

зад тях бели́те да замислят

и да ги пускат в умъртвените полета!

 

гр. София, 19.07.2016г.

© Димитър Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??