17.06.2009 г., 19:55 ч.

За черното и бялото 

  Поезия » Философска
510 0 1

В душата ми космическа отдавна си се реят
безпътни метеори, звезди, дори комети.
Заражда се обаче в момента черна дупка,
заплашва да погълне даже всичките планети.


И Слънцето във мен отива сякаш на изчезване,
луните и звездите вече виждат се едвам.
Зловеща тъмнина! Уж боря се със нея,
но как да я надвия аз наистина не знам...


Навярно обич слънчева не ми достига нещо,
как в светлата страна без нея да остана?
А зейне ли в душите ни космична черна дупка -
не се запълва с думи, остава просто рана...


Не искам да живея с тази рана в мене скрита,
не искам да се чувствам наранена, потъмняла,
не искам! Но животът си върви и не ме пита
във черно ли харесвам се или в одежда бяла..

.
Ще пробвам за пореден път да преоткрия смисъл,
за който да се закачА, така да не пропадна.
Не ме зарежда делникът със светъл оптимизъм,
за ласка и за обич бяла душата ми е жадна...

© Мария Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??