24.10.2007 г., 11:12 ч.

За цветята 

  Поезия » Пейзажна
1640 0 31


               
                         Милите ми теменужки  как са нацъфтели!
                         Като пъстри пеперуди при мене долетели.
                         Когато с тежки думи пак попари ме сланата,
                         при тях на чисто и красиво скривам си душата.

                                        -----------------------------------

                         Аспарагусът ми буйно, като водопад, прелива,
                         цветчета мънички и бели в зеленото се крият.
                         Днес в красива младост, утре в късна зрялост
                         в червени плодове ще греят, ще ми носят радост.

                                        -------------------------------------

                         И мушкатите цъфтят, и за студа навън нехаят,
                         зад прозореца на топличко за слънце си мечтаят.
                         Денят посрещат и нощта и с усмивка ги изпращат,
                         сбират погледи и красота и пълни с обич ми ги връщат.

 

 

 

 

 

 

 

© Магдалена Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??