24.07.2012 г., 14:51 ч.

За да бъда 

  Поезия » Любовна
732 0 7

 

Тази нощ чувах твойте сълзи,

някак мъжки затулени в здрача…

Твоят поглед до лудост боли

и прилича на клето сираче

 

ненамерило ласка и дом

по охлузени, дрипави друми…

Сякаш търсиш в безкрая подслон,

а тъгата те следва без думи.

 

Спри за миг. Аз отново съм тук.

И ти вярвам… по-силно от вчера.

Сто реки, дето бягат на Юг,

ме орисаха теб да намеря.

 

За да бъда дъгата след дъжд,

светъл лъч във небе посивяло,

нежността в груба ласка на мъж,

плаха стъпка към ново начало…

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??