20.10.2007 г., 11:20 ч.

За да бъдеш ти щастлива 

  Поезия
583 0 2

За да бъдеш ти щастлива

 

Вятърът в полята тъжна песен пее.

Житата поклащат се с охота.

Хоризонтът губи се. Немее.

Бавно тлее и животът.

 

За тебе снопче вятър ще открадна.

От земята семенцата ще обирам,

а също и парченца от луната хладна –

само най-добрите ще отбирам.

 
И без слънце топло, което да огрява,
по безкрайната Вселена ще се скитам.
И ако теб щастлива не успея да направя.
Знай поне, че съм опитал!

© Християн Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много нежно!
    Поздравления!
  • Изтръпнах от вълнение!
    Великолепно стихотворение,
    обич, нежност, образност
    и много красота!Това си го
    прибирам в душата ,за тежки
    и студени дни.Целувам те с
    много обич, желая ти късмет.
Предложения
: ??:??