15.11.2015 г., 20:29 ч.

За да е жива България 

  Поезия » Гражданска
319 1 0

За да е жива България

 

Дарил ни е Господ с прекрасна земя,

дарил ни е с кътче от Рая-

с море, с планини, с плодородни поля.

Друга такава земя аз не зная.

 

Но защо не сме на Бога благодарни?

Защо не сме доволни и щастливи?

Дали заради политиците бездарни,

или защото не сме работливи?

 

Много млади хора у нас мързелуват-

нито учат, нито пък работят.

Престъпници в селата ни върлуват-

малтретират, грабят и убиват.

 

 

Българският етнос намалява,

топи се като в сауна гореща.

Работи българинът в чуждата държава,

а за родината си рядко той се сеща.

 

Деца се раждат малко, смъртността - голяма.

Деца по улици и в болници умират.

И как да се разреши таз страшна драма,

щом безхаберието, катастрофите не спират?

 

И няма строгост, нито справедливост.

Корупция у нас като река тече.

Ще трябват нови кадри, пълни с решимост,

престъпността от корен да се пресече.

 

Мили млади хора, към вас отправям зов:

- създавайте семейства, раждайте деца!

Отглеждайте и възпитавайте с любов

достойни родолюбци със смели сърца.

 

За да е  жива нашата България,

за да пребъде тя във вечни времена -

впишете с гордост в новата история

на Кирилица светлите си имена!

© Мария Събева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??