5.12.2008 г., 7:19 ч.

За да не те обичам и обичам отново след това 

  Поезия » Любовна
616 0 2
За да не те обичам и обичам пак не трябва време.
Не ми трябва огън, нито жар гореща.
Не ми трябват думи, нито мисли,
нито вятър, който да ехти по пладне,
или зора, която да тъжи.
Нито очи безцелно лутащи се в тъмнината.
За да не те обичам  и пак да те обичам,
ми трябваш само ти. Единствен ти.
За да те поискам пак ми трябва само усмивката ти.
Умът ми не спира да се върти, дори
когато затворя очи.
А аз все ще обичам, дори да боли,
дори и за мен да си ти като дявол,
дори и горчиви сълзи да проливам
и във вино душата си да заливам.
И в спомен скромен да те оставя за малко,
ще те върна при мен, без жал, нито печал.

И няма да чакам огънят ми да изтлее,

да умре едва ли не.

А ще поддържам този пламък,
защото аз обичам те.

© Катя Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??