14.06.2017 г., 23:05 ч.

За да заслужа любовта ти... 

  Поезия » Строги форми
1018 0 1

За да заслужа любовта ти, трябва

да бъда с теб и в радост, и в несгоди.

Дори за миг не бива да отслабва

чувството към теб, а да ме води.

 

Съдбата лицемерна е, натрапва

и лошите неща, коварно броди

невидима заплаха – с бяс захапва,

с целта съмнение да ни споходи.

 

Но заедно сме ти и аз... и вярвам

раздялата не ще да вземе връх,

и обич ще е до последен дъх.

 

Жадувам те! Лелея те... Прокарвам

през пътищата трудни брод за нас.

За теб се боря всеки ден и час.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??