22.05.2008 г., 9:03 ч.

За Диди 

  Поезия » Любовна
827 0 0

Липсваш му във  всеки миг.
Липсваш му с всяко вдишване.
В нощта самотна с жален вик
той мечтае за едно последно сливане.

 

 

Но няма как - все някога е ден последен
и боли там, където пулсът е сърдечен,
особено, когато пътят е далечен
и желаеш след този Край за своя сън вечен.

 

 

Поглеждайки Луната мила,
той показва липсата на сила
и волята напусна го сега,
осъзнал Реалността.

 

 

Самотен сега е той.
Самотен с Вълчи вой.
Самотен опитва се да стане.
Самотен ще си остане.

 

 

Защо толкова много ти му даде
и после всичко му отне?
Защо душата си продаде,
за да чуе, че на друг във вярност се ЗАКЛЕ?


Само кажи защо не се завърнеш след като той те чака?

© Георги Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??