7.02.2008 г., 16:09 ч.

за думите, направени от пластмаса 

  Поезия » Друга
677 0 4
за думите,
направени
от
пластмаса

и

вечерите,
прекарани
в очакване
на Човекът
да ти се обади,

после
идва
разочарованието
от това, че
Човекът
всъщност
не
е
Човекът,
а е просто човек,
от това, че
си учил по
философия, че
животът ти
няма смисъл,
от това, че
някакъв близък
човек се преструва,
че не те познава,
като дошъл
от Северния Полюс,
от това, че
има само
не-взаимна любов
за
теб,



каква хубава
дума
е
разочарование,
като я
разбиеш
на малки
частички,
се
получава

раз - о - чар - о - ва- ни- е,

значи
чарът
вече
липсва,

задраскали
сме о-тата,
които
стоят
пред и
зад чар,
защото твърде
много го
притискат,
а чар
се нуждае
от лично
пространство,

междувременно
сме хвърлили
кокал на
раз и
то се е
скрило
някъде в
храстите
и доволно
гризе
кокала си,

ва
спи
кротко
в шкафа,

ни
участва
в кампанията
за спасяване
на пингвини,

а
е
се превръща
в синоним на
съществуването ти,
което, както
вече знаеш
от урока по
философия,
е
напълно безсмислено,


каква, по дяволите,
е
тази дума,
разочарование...

кой я измисли
и
какво означава,
какви са
страничните
и ефекти?

това е дума
от пластмаса,
не се разлага,
създадена е
от теб самия,
означава, че
се доверяваш
ненужно много,
лоша стратегия,
драги,
ефектът й върху
плоскостта на
мускула ти,
сърце, твърде
много си личи

© Питър Хайнрих Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Нестандартно и интересно,
    дори изстрадано някак...
  • Осъзнаването, че няма смисъл... и въпреки това продължаваме, нали. Инстинктът за самосъхранение и другите инстинкти ни държат живи, самозаблуждавайки се, че въпреки всичко... Но!
  • ихааа,беше ми интересно да го прочета!Хареса ми!Поздрав!
  • Оригиналнооо! Верно ти думам...
    Евала, котако!
Предложения
: ??:??