24.04.2019 г., 9:47 ч.  

За думите пак 

  Поезия
236 2 1

Моля те,
не завършвай писмата си 
със "Целувам те".
Думите тръгват 
по специални неврони;
имам собствени сетива,
които директно достигат 
до центъра ми на влюбване
и последват импулси
за изчервяване,
оглупяване 
и тотално нечуване 
на натрупани истини.

 

След такова "целувам те"
аз потеглям,
направо излитам по пистата 
към небето
и започвам 
да те намесвам
на удобни възглавници
в бъдещите ми спомени.

 

След такова "Целувам те"
има риск да ти спретна 
такова подгонване,
и такова преследване,
че за миг да обърна 
във бяг
всяка похот
и всеки копнеж,
а накрая
пак ще остана самотна.

 

Моля те,
забрави тези думи "Целувам те"
доживотно!

 

 

Публикувано във:

в. Уикенд 1-7.V 2010 бр. 18 (338) година VІІІ

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Всеки сам решава какво да напише... Дали ще те целуне, дали ще се сбогува. А ти прави това, което искаш.
Предложения
: ??:??