12.03.2016 г., 18:53 ч.

За двамата картонени "Koлоса" 

  Поезия » Гражданска
275 0 3

За двамата картонени "Koлоса"

 

Нещастието тук ни сполетя,

не божие, а от човек!

В Европа му поднесахме цветя

и то дамгоса двайсти век..

 

Родихме двамата сатрапи,

отгледахме си ги при на

И тия войнствени апапи

дойдоха в две страни на власт...

 

С лъжи подмамиха народа.

И много тръгнаха след тях,

И с тях затърсиха изгода,

потапейки света във страх.

 

Те хитро подстъпите взеха,

със шпиц команди, с КГБ

и всички свободи отнеха,

докато да се разбере!

 

Германеца превзе Европа.

Руснака пък смути света.

Дъската им така затропа

и те прескочиха плета!

 

Така че Фюрера и Сталин,

на щика сложиха света!

И както вече сте разбрали

помислиха, че са "цвета"...

 

Адолф и Йосиф се сродиха

за маршируваха навред,

но жаждата за власт не скриха,

с ботуши тъпчеха навред!

 

Чрез тях познахме холокоста

и легендарния Голак!

И тъй изправени на поста,

до кръста газеха в батак!

 

Но двамата си завидяха

и тежка ревност ги хвана,

за гушите си се хванаха

и пламна "Втората" война!

 

А тя пък никой не пожали,

света на две се раздели

и както всички сме разбрали,

на никой нищо не прости!

 

Със чужда помощ Джугашвили ,

прегази хваления Райх.

и в нашите страни и сили,

ни за изгражда земен рай!

 

Дори и в моята Родина,

неканено се настани

и нашите устои срина,

в нас "Соца" си да изгради!

 

И тъй без съд и без присъда,

полвин България изби

и зад" Желязната" строи народа

налудничево да върви!

 

И близо петдесет години,

ни гази руския ботуш,

почерни ни небето синьо,

а родни братя бяхме, уж!

12.06.2015г.Драгойново

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • А съдържанието му да променям ли?!Не смятам!
  • Не, не смятам да го променя!
  • Г-н Славов, създали сте чудесно стихотворение, с проникновен анализ на събитията от миналия век и образите на двама големи диктатори. Само финалът малко ме смущава. Поздравления!
Предложения
: ??:??